Tramsingel Breda

 

Opdrachtgever:  Klokgroep bv

Realisatie: SWI Employment

In Breda wordt een groot  kantorencomplex op de hoek van de Tramsingel en de Etnastraat  momenteel voor een deel getransformeerd tot een appartementengebouw. Er komen negentig studio’s voor één- en tweepersoons huishoudens. De studio’s worden gemeubileerd verhuurd.

Het plan voor de transformatie werd in 2016 al bij de gemeente Breda ingediend. “Het heeft lang geduurd voor alle procedures doorlopen waren, maar nu zijn we met de verbouwing bezig. De oplevering is naar verwachting eind dit jaar”, zegt Patrick Bekker van de KlokGroep uit Nijmegen.

Het project is een initiatief van Clever Real Estate, een samenwerkingsverband tussen de KlokGroep (aannemer) en Camelot Europe (conceptontwikkeling) uit Eindhoven.

Meerdere panden

Het complex bestaat uit meerdere aan elkaar geschakelde panden. De panden op de hoek en aan de kant van Etnastraat houden hun kantoorbestemming. De woningen komen in het deel dat iets verder aan de Tramsingel ligt.

SWI is aan het werk aan de buitengevel van één van de panden. Daar wordt door ons isolatie en steenstrips op de gevel geplakt.