VIJf belangrijke stappen hoe wij te werk gaan
Advies op maat
Gratis offerte
Duurzame oplossing
Vrijblijvend gesprek
Uw klanten zullen blij zijn met het resultaat
Zo gaan wij te werk
Ondergrond voorbereiden
Afhankelijk van nieuwbouw of woningverbetering zijn de volgende stappen selectief van toepassing.
De ondergrond moet vrij zijn van adhesie-reducerende componenten. Dit zijn losse oude pleisterresten, verfresten, stof, vuil en olieachtige stoffen. Zwaar absorberende en schurende ondergronden bereiden wij voor met met primer.
Vervolgens mengen wij de lijm en brengen deze aan volgens de kraal-punt-methode of in de kambed-methode aan de onderzijde van de isolatiepaneel.
De gecoate plaat wordt stevig tegen de muur gedrukt.
Isolatie bevestigen
Na het drogen van de lijm (na minstens 24 uur bij + 20 ° C) worden de isolatieplaten met schroef- of slagpluggen extra bevestigd.
Om dit te doen boren wij gaten door de isolatiepaneel in de ondergrond en plaatsen wij de pluggen in de geboorde gaten en verankeren deze stevig in de muur. Om te voorkomen dat de isolatieplaten op de hoeken van het gebouw worden verbogen, moet daar het aantal pluggen worden vergroot.
Contactlaag aanbrengen
Wij brengen lijmmortel met een sterke druk aan op de isolatiepaneel om vervolgens met een getande lijmkam het lijm-bed te maken.
Lijm op de steenstrips aanbrengen
Wij brengen een dunne laag lijmmortel aan met de overeenkomstige troffel op de volledige achterkant van de steenstrip (Buttering-Floating methode).
Steenstrips plaatsen
De met lijm ingesmeerde steenstrip worden stevig in het voorbereide lijmkambed gedrukt. Het verdere leggen moet altijd in verband gebeuren. Als de lijm tijdens het leggen zijdelings lekt, moet deze worden verwijderd wanneer deze vers is. De ontstane voegruimte blijft zo behouden.
Steenstrips plaatsen
Het aanbrengen van de lijm en plaatsen van de strips zoals in de vorige stap waarbij wij vanuit de hoek beginnen om in het juiste verband te blijven.
voegen
Na volledige droging (ten minste na 48 uur, afhankelijk van de omgevingstemperatuur) beginnen wij met het voegen. Hierbij maken wij gebruik van een pneumatische voegverdichting. Dat wil zeggen dat wij met een mechanische voegspijker, op luchtdruk, de voeg in optimale conditie en sterkte afwerken.
Brandveiligheid
Vereiste bouwstofklasse volgens DIN 4102-1
- Gebouwen van geringe hoogte (GKL 1-3, 0-7m): B2 = Normaal brandwerend
- Middelhoge gebouwen (7-22m): B1 = Sterk brandwerend
- Hoogbouw (22-200m): A = onbrandbaar
Betrouwbare systemen
Wij werken met partners zoals Sto-Isoned, Alsecco, vanderSanden en Dämmklinker samen. Deze systemen zijn uitgebreid getest en voorzien van alle benodigde certificaten!