Systeem

SWI kan alle soorten systemen voor gevelverduurzaming leveren en verwerken. Ook werken wij samen met alle leveranciers van steenstrips en stenen. Voor het systeem Dämmklinker zijn wij de enige leverancier in de Benelux.
ProjectenTechnische Details

Geïsoleerde gevels met echte steenstrips

Dämmklinker is een warmte-isolerend geïntegreerd systeem met echte steenstrips. Gebouwisolatie, goedgekeurd door het Deutsches Institut für Bautechnik.

In vergelijking met conventionele gevelsystemen met stuclaag of volledige klinkers heeft het aanzienlijke voordelen.

Het Dämmklinker-systeem is zeer warmte-isolerend en bespaart tot 60% energiekosten, afhankelijk van het ontwerp, de staat en de isolatiewaarde van de bestaande bouwstof.

De keramische bekleding maakt het systeem onderhouds- en renovatievrij en de onderhoudskosten van de gevel zijn, in tegenstelling tot stuc- of geverfde gevels, vrijwel nul.

Door efficiënte isolatie- en isolatie-eigenschappen creëert het systeem een gebalanceerd binnenklimaat in het gebouw omdat het ook isoleert tegen koude en warmte van buitenaf.

Het beschermt het gebouw, omdat het als tweede huid voorkomt dat slagregen of vochtige lucht op de originele muur komt, ademend is dus vocht van het binnen naar buiten laat ontsnappen (doorlaatbaar).

Als systeemfabrikant verzorgen wij niet alleen de levering van materialen, maar ook de complete constructie van de gevelplanning/monstername tot oplevering.

Systeemopbouw

Keramische steenstrips

Dämmklinker voegmortel

Dämmklinker bevestigingsmortel

Modulair Isolatiepaneel

Schroef/slagpluggen

12 voordelen van Dämmklinker

N

De kwaliteit van het leven verbeteren

Comfortabele en uitgebalanceerde leefomgeving. In de winter vanwege hogere oppervlaktetemperaturen (geen onaangename tocht) en in de zomer door aangename koelte in de woonkamer.
N

Energiebesparing, actieve milieubescherming

Het isolatieklinker-systeem is een waardevolle investering in de toekomst en rendeert in termen van milieubescherming (vermindering van schadelijke broeikasgassen (CO2-emissies)) vanaf het eerste stookseizoen.
N

Mechanische verdichting

Het Nederlandse klimaat is vochtig. Om te voorkomen dat de voeg de zwakste schakel in het systeem is, worden deze mechanisch verdicht voor een optimale dichtheid en sterkte.
N

Verwijdering van koudebruggen

Eenvoudige en veilige isolatie van kritische detailpunten zoals radiatorhoeken, buitenhoeken, betonnen lateien, enzovoort. Deze vormen geen zwakke punten meer.
N

Aantrekkelijk gevelontwerp

De kleurontwerpopties maken het mogelijk om aantrekkelijke en individuele gevels te ontwerpen.
N

Verbetering van de warmteopslag

De warmteopslagcapaciteit van het dragende metselwerk kan optimaal worden benut (buffereffect).
N

Bestrijdt schimmel

Door hogere oppervlaktetemperaturen kan condensatie onder normale klimatologische omstandigheden niet optreden. Bij het toepassen van juiste ventilatie blijft het gevaar van vochtige muren en de daaruit voortvloeiende vorming van schimmels achterwege.
N

Wonen winst

Voor nieuwe gebouwen kan de dragende wandconstructie worden teruggebracht tot de minimale statische afmeting (bijvoorbeeld 17,5 cm KS). Voor beleggers loont het ETIC-systeem, omdat ongeveer 3-5% meer ruimte per verdieping kan worden verkocht.
N

Weerbescherming gegarandeerd

Een naadloze, slagregenvaste systeemconstructie houdt vocht buiten en garandeert een langdurig isolatie-effect.
N

Onderhoudsvrij

In tegenstelling tot pleistergevels is regulier schilderen niet nodig, de gevel is onderhoudsvrij.
N

Voorkomt scheuren

Veranderingen in de lengte van de componenten als gevolg van thermische spanningen (bijvoorbeeld paneelconstructies) zijn sterk verminderd. Temperatuurgerelateerde scheuren, bijvoorbeeld in een gemengd metselwerk, komt niet meer voor. Zelfs gebarsten oude gevels van gebouwen zijn betrouwbaar te renoveren.
N

Toegevoegde waarde van het gebouw

Kostbare bouwmaterialen zijn beschermd. Oude gebouwen krijgen een toegevoegde waarde. In nieuwe gebouwen wordt deze waarde over een langere periode gehandhaafd. De huurwaarde van het gebouw is ook verhoogd.