Spot Amsterdam

 

Aan de Hogenhilstraat in Amsterdam worden 5 woontorens gebouwd en SWI zal een aantal lagen voorzien van isolatie en steenstrips. 

Architect: Het masterplan is getekend door KAAN Architecten en een aantal woontorens zijn ontworpen door Klunder Architecten, MoederscheimMoonen Architects en Door Architecten. Landschaps en interieurarchitect Inside Outside- Petra Blaisse ontwerpt de openbare inrichtingen..
Realisatie: Pleijsier Bouw b.v.

Dit project bestaat uit 5 woontorens. SWI zal de gevelbekleding van de onderste 4-6 etages van vier flat verzorgen. 

Deze flats gaat zorgen voor een verandering in de omgeving Amstel III. Een gebied waar nu nog veel gewerkt wordt, verandert naar een levendige woon- én werkwijk met circa 1.100 nieuwe woningen, 13.000 m² kantoorruimte en 4.000 m² voor overige voorzieningen. Dit betekent ruimte voor 2.500 nieuwe bewoners.

In SPOT komen 1.100 huur- en koopwoningen in verschillende groottes: studio’s, stadsappartementen, lofts, gezinsappartementen en penthouses. De woningen voldoen aan de modernste eisen op het gebied van energie en duurzaamheid.

Pleijsier Bouw is eind januari 2023 gestart met het inrichten van het bouwterrein en slopen van de gebouwen aan de Hogehilweg 13 en 15. 

SWI zal de werkzaamheden in februari 2024 starten.