Transformatie 39 appartementen Amersfoort

Transformatie van een bestaand kantoorpand naar 39 hoogwaardige en  energiezuinige stadsappartementen.

Architect: Hasselaar Architecten
Realisatie: Groothuis Bouw 

In Amersfoort transformeert Groothuis Bouwgroep een bestaand kantoorpand naar 39 stadsappartementen. SWI verzorgt de verduurzaming van de gevel en het aanbrengen van een nieuwe keramische schil.

 De circulariteit van het pand is door het hergebruik van het 32-jarige kantoorpand groot. De bestaande draag- en gevelconstructies worden opnieuw gebruikt en de woningen worden ingericht met metal-stud wanden, plafonds en zwevende dekvloeren. Hierdoor kan het pand in de toekomst flexibel ingedeeld worden.

In Q1 2023 is gestart met de sloop- en bouwwerkzaamheden. Na de sloop van het binnenpakket zal de 3e verdieping plaatselijk worden opgetopt met een staalconstructie om de 13 duurzame woningen per verdieping te realiseren. Voor de toegankelijkheid van de woningen komt er aan de achterzijde van het gebouw een nieuwe galerijconstructie.

De buitenzijde veranderd compleet. De bestaande gebouwschil wordt na-geïsoleerd en voorzien van nieuwe aluminium kozijnen. Ook het stucwerk, de steen strips en meer groen maken dit pand weer als nieuw!