Smart Wall Insulations heeft  de ambitie onderscheidend en vernieuwend te zijn. Ook bij nieuw te ontwikkelen projecten worden wij steeds vaker gevraagd om mee te denken in creatieve en innovatieve oplossingen. Hiervoor verbinden wij onze ervaring en ideeën met andere initiatieven. Een mooi voorbeeld hiervan is het bedrijf PREFAKZ. Voormalig directeur Calduran/DRBG Henk Schaap, Jan van Heteren en Jan Willem Schild van J.van Heteren Kalkzandsteen, hebben de handen ineengeslagen om prefab kalkzandsteen grootschalig op de markt te brengen. 

SWI en Prefakz zijn afzonderlijk actief in het aanbieden van prefab componenten voor de bouw. Prefakz voor de constructieve binnenmuren en gevels. SWI voor de geprefabriceerde isolatie inclusief de gevelbekleding. Beide partijen zijn er op gericht om uiteindelijk een totale wandoplossing te bieden die volledig industrieel wordt geproduceerd.

Prefab bouwen met de voordelen van kalkzandsteen

Kalkzandsteen is nog steeds het meest gebruikte constructieve bouwmateriaal in woningbouw. Kalkzandsteen kent een eenvoudig ontwerpproces en is zeer flexibel in de toepassing. Voor het ontwerpen zijn geen ingewikkelde engineeringsprocessen nodig. Bijkomend voordeel is dat tot laat in het proces wijzigingen en koperswensen door te voeren zijn, zonder hoge extra engineeringskosten.

Vanaf nu is kalkzandsteen ook verkrijgbaar in prefab wanden van PREFAKZ. Bouwen met prefab heeft als groot voordeel dat het bouwproces veel snellerverloopt. Een ander groot voordeel is dat de bouwplaats veel veiliger en georganiseerder en minder afvalkosten geeft. Met als effect dat de algemene bouwplaatskosten worden verlaagd.