Op bezoek bij Dämmklinker

Recent zijn wij op bezoek geweest bij de Klinker Zentrale in het mooie Reichshof in Duitsland. Dit bedrijf heeft bijna twee decennia geleden een systeem ontwikkeld waarbij isolatie wordt gecombineerd met een nieuwe schil van steenstrips.

Dit systeem onder de naam van Dämmklinker, is in de loop der jaren steeds doorontwikkeld en voldoet aan de aller strengste normen. In Duitsland en Zwitserland is Dämmklinker marktleider op het gebied van buitengevelisolatie met gebakken steenstrips op isolatieplaten met voorgevormde voeg. In de afgelopen 15 jaar is het systeem in meer dan 2 miljoen m2 gevels verwerkt.  Dat zijn zowel woningen, flatgebouwen en grote kantoren.

Het Dämmklinker systeem is geschikt voor nieuwbouw, renovatie en transformatie.

Het bestaat uit een dampdoorlatende isolatieplaat die op zo goed als iedere gewenste dikte kan worden geleverd.  Deze platen worden verlijmd en vastgezet met speciale pluggen. Vervolgens worden op de platen steenstrips aangebracht waarbij u een vrijwel onbeperkte keuze heeft uit formaten, kleuren en structuren.

Tijdens het bezoek hebben wij zelf met het systeem gewerkt en gemerkt hoe slim het systeem in elkaar zit. Voor ieder mogelijk probleem is een oplossing uitgewerkt zoals b.v. de  aansluitingen van kozijnen en daken om koudebruggen te voorkomen.

Wat zijn de voordelen van Dämmklinker:

  • Kwaliteit van wonen verbetert, in de winter houdt het systeem de kou buiten en in de zomer de warmte.
  • Flinke besparing op uw energienota.
  • De woning krijgt een totaal nieuwe uitstraling, dit maakt de woning meer waard.
  • Ruimtewinst: voor nieuwe gebouwen kan de dragende wandconstructie worden teruggebracht tot de minimale statistische afmetingen. Dit levert een ruimtewinst van 3-5 % op.

Neem contact met ons op en kijk wat dit prachtige systeem voor u kan betekenen.

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *